Câți români pariază la casele de pariuri?

Pariurile sportive sunt foarte apreciate în România deoarece suntem o țară care iubește sportul. Românii au dezvoltat o pasiune pentru sport și asta se vede în toate statisticile, fie că vorbim de urmărirea evenimentelor sportive la TV sau de pariurile sportive.

Dacă ne raportăm la casele de pariuri care sunt în creștere ca număr, atât în mediul offline cât și în online, ne putem da seama că este o industrie care înflorește pe zi ce trece. Totuși, nu este o regulă ca un pasionat de sport să și parieze.

Jucători pasionați

Conform unui studiu realizat de GFK, România se situează în media europei în ceea ce privește rata de pariere a populației. Media europei în ceea ce privește practicarea jocurilor de noroc este de între 0,5 și 2% din totalul populației peste 18 ani. În România, procentul populației peste 18 ani care accesează constant jocurile de noroc este de 0,6%.

În același studiu publicat de GFK România se arată ca 15% din totalul persoanelor de peste 18 ani din România au pariat sau au jucat cel puțin o dată jocuri de noroc. Persoanele care pariază săptămânal sunt în general bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 24 ani care nu sunt căsătoriți și care locuiesc în mediul urban.

Majoritatea persoanelor joacă de plăcere dar și pentru a obține profit. Dacă ne referim la persoanele care joacă pentru bani, atunci șansa de a deveni dependent este mult mai mare decât în cazul celor care joacă pentru a se relaxa sau distra.

Potrivit studiului, 25% din bărbații români de peste 18 au pariat măcar o dată în ultimul an. Printre opțiunile tot mai populare printre bărbați se numără și casele de pariuri online, de exemplu Unibet, care oferă Unibet Cod Bonus atractiv pentru noii jucători.

În ceea ce privește apetitul femeilor pentru pariuri, procentul este mult mai scăzut și este de înțeles. Majoritatea împătimiților de sport sunt bărbații, iar sportul cel mai apreciat în țara noastră este fotbalul. Mai exact, doar 7% din totalul populației de sex feminin din România a pariat cel puțin o dată în ultimul an.

Jucători ocazionali

În schimb, dacă vorbim de jucătorii ocazionali, mai exact cei care au declarat că au pariat cel puțin o dată la pariuri sportive sau au jucat la cazinou, majoritatea acestora provin din orașe mici cu până la 30.000 locuitori, explicația dată de specialiști fiind lipsa mai multor mijloace de distracție și recreere față de orașele mari.

Pariorii care pariază mai des din România, adică cel puțin o dată pe săptămână sunt în general bărbați tineri cu venituri per gospodărie de aproximativ 2500 RON. Dintre aceștia, un procent de 32% sunt bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 24 ani. Sondajul realizat de reporterii GFK a contorizat faptul că 87% din persoanele care au fost intervievate în legătură cu motivul pentru care pariază au declarat că se simt mai bine atunci când pariază. Totodată, dintre aceștia, 74% au declarat că pariază și pentru câștig.

Cu toate aceste, mai mult de 98.000 de români au recunoscut că au o problemă cu jocurile de noroc. Dependența este un termen foarte întâlnit atunci când discutăm de jocuri de noroc și în general este o problemă care afectează individul pe toate planurile sale.

One Thought to “Câți români pariază la casele de pariuri?”

  1. […] Casele de pariuri legale sunt obligate să ia măsuri pentru a proteja datele personale și financiare ale jucătorilor. Asigură-te că casa de pariuri folosește criptare SSL pentru a proteja informațiile transmise […]

Comments are closed.